Reguli de organizare pentru activități cu public numeros în spații închise

În vederea evitării manifestării unor stări de pericol care pot amenința viața și siguranța participanților la diverse activități cu public numeros, prezentăm următoarele aspecte minimale, prevăzute în dispozițiile generale de apărare împotriva incendiilor la amenajări temporare în spații închise sau în aer liber aprobate prin ordinul ministrului afacerilor interne nr. 14/2009:

  1. Amenajarea temporară în spații închise reprezintă structura sau construcția realizată prin compartimentarea, pe baza unui proiect tehnic, a unor spații din interiorul construcțiilor, având ca destinație organizarea unora dintre activitățile cuprinse la alin. (2) din actul normativ anterior menționat, pe o durată limitată în timp.
  2. Zona amenajării temporare în spații închise reprezintă aria prevăzută de proiectant prin proiectul tehnic, delimitată vizibil în teren. Aceasta trebuie delimitată cu mijloace de marcare și indicatoare de securitate, prin grija organizatorilor.
  3. Pentru manifestările în spații închise, numărul maxim de persoane este cel precizat prin proiectul de amenajare întocmit prin grija organizatorilor.
  4. Obligațiile administratorilor, ale personalului cu atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor, precum și a celui de deservire și de pază sunt celel prevăzute la art. 10-12 din actul normativ menționat.
  5. Organizatorul este obligat ca odată cu finalizarea lucrărilor de realizare a amenajărilor să stabilească și planul de organizare a evacuării utilizatorilor.
  6. Înainte de începerea activității în amenajarea temporară, personalul cu atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor trebuie instruit asupra modalităților practice de acțiune privind evacuarea utilizatorilor în caz de incediu.
  7. Alarmarea în caz de incendiu trebuie precedată de oprirea, în totalitate, a programului desfășurat și se coordonează de persoana responsabilă cu apărarea impotriva incendiilor pe întreaga amenajare, respectiv reprezentantul organizatorului.

Este obligatorie notificarea inspectoratului pentru situații de urgență  cu privire la intenția de a organiza activități care presupun prezența a minim 200 (două sute) de persoane în spații închise, de către administratorul construcției în care se desfășoară evenimentul.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top