Bilanțul controalelor efectuate la foodcourt Iulius Mall

Print

În urma incendiului produs la foodcourt-ul Iulius Mall din Timișoara, în data de 09.08.2016, Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a efectuat un control tematic inopinat la operatori economici care își desfășoară activitatea în spațiul unde s-a produs incendiul.

În cadrul acțiunii, au fost verificați un număr de 7 operatori economici, fiind vizate în principal hotele și tubulaturile folosite pentru evacuarea fumului și gazelor din spațiile destinate pentru gătit.

Au fost verificate un număr de 7 obiective, fiind constatate 22 de nereguli, pentru care au fost aplicate 17 avertismente și 5 amenzi în cuantum total de 22.500 lei.

Neregulile constatate în timpul controlului au fost:

-         Hotele sau tubulaturile folosite pentru evacuarea fumului și gazelor din spațiile destinate pentru gătit nu au fost curățate și degresate;

-         Obturarea căile de evacuare ale spațiilor destinate gătitului cu piese de mobilier sau diverse aparate destinate acestei activități;

-         Neverificarea periodică a instalației electrice de personal atestat.