Salvatorii adevărați sunt mereu la datorie

Cei trei bărbați care au intervenit pentru resuscitarea persoanei care a suferit un stop cardio-respirator în timpul unui meci de fotbal disputat la Timișoara, sunt paramedici în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș și „SEMENIC” al județului Caraș-Severin.
Este vorba despre plutonier major BĂLAN MIHAI DAN, din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj, plutonier major OPREA VASILE ADRIAN, din cadrul Secției de Pompieri Oravița și plutonier major BONA PETRU CLAUDIU, din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș.
Aceștia se aflau în tribuna stadionului, în timpul liber, când au aflat că unui alt bărbat din tribună i s-a făcut rău. Fără să ezite, au hotărât să acționeze și au transportat persoana pe marginea terenului, unde au făcut rapid o evaluare primară.
În urma evaluării primare s-a constatat faptul că persoana, în vârstă de 65 de ani, a suferit un stop cardio-respirator, cei trei paramedici începând imediat executarea manevrelor de resuscitare, reușind în primă fază, după aproximativ 3 minute, stabilizarea victimei. Manevrele de resuscitare au fost reluate, după ce victima a intrat din nou în stop cardio-respirator, acestea fiind executate până la sosirea unui echipaj SMURD care a preluat victima pentru a fi transportată la cea mai apropiată unitate de primire urgențe.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

LOCALIZARE

Top