×

Eroare

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but 24032016 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a organizat un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru limitarea și înlăturarea urmelor unu incendiu la hala de curele a S.C. CONTITECH ROMÂNIA S.R.L. Scopul exercițiului este verificarea timpilor de răspuns a subunităților de intervenție, verificarea concepției de acțiune în cazul producerii unui incendiu cu degajări mari de fum, organizarea în teren a cooperării cu Serviciul Privat pentru Situații de Urgență, executarea întrunită a operaţiunilor de intervenţie, organizarea funcționării punctului de comandă mobil, a sistemului de comunicații și a autospecialei de intervenție la accidente colective și calamități, verificarea capacităţii operaţionale a unităţii şi a funcţionării tehnicii și antrenarea forțelor proprii privind gestionarea unor astfel de evenimente. Scenariul exercițiului: muncitorii aflați în secția curele observă o mare degajare de fum la un utilaj de producție. Personalul din secție este surprins și intoxicat cu fum și gaze toxice emanate în cantitate mare. Ca urmare a incendiului, au rezultat temperaturi foarte ridicate iar în imediata vecinătate a locului unde a izbucnit incendiul se află o cameră de depozitare a unor substanțe periculoase care la temperaturi înalte pot determina amestecuri gaz-aer periculoase/explozive. În cazul aprinderii acestora este interzisă folosirea apei.
Pentru a se evita propagarea incendiului la aceste substanțe, se impune răcirea zonei în care se află depozitate, pe timpul evacuării acestora la o distanță de siguranță. În urma incendiului au rezultat un număr de 7 răniți care au fost preluați de echipajele medicale aflate la fața locului, pentru acordarea primului ajutor medical și transportul la spital.
Structuri implicate: - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş: 4 autospeciale cu apă și spumă, 2 autoscări mecanice, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 1 ambulanță terapie intensivă mobilă, 1 autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, 1 autospecială CBRN, 1 punct de comandă mobil, grupa operativă și echipa canină. - Inspectoratul de Poliție Județean Timiș: 2 echipaje pentru dirijarea și restricționarea traficului în zonă; - Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș ,,General Moise Groza”: un echipaj ce asigură perimetrul de siguranță și sprijină acțiunea de evacuare.

{gallery}24032016{/gallery}

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

LOCALIZARE

Top