ZIUA INFROMĂRII PREVENTIVE - MARȚI 13

Pisicile negre sunt considerate aducătoare de ghinion. Pentru noi însă, sunt niște feline drăguțe care de multe ori ajung să aibă chiar ele ghinion și să necesite ajutorul nostru pentru a fi salvate.

Acest ghemotoc negru din imagine a fost salvat nu de mult de pompierii timișeni dintr-un incendiu.

În tradiția populară, multe persoane consideră zilele de marți, numărul 13 sau pisicile negre aducătoare de ghinion.

Pornind de la aceste considerente, începând cu anul 2011,
IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania a demarat campania 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐏𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐭𝐢𝐯𝐞 - 𝐌𝐀𝐑𝐓̦𝐈 𝟏𝟑.

Scopul principal al acestei campanii este de conștientizare a populației asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență și cum pot preveni „ghinionul” prin respectarea acestora.

Anul acesta, ziua de 𝗺𝗮𝗿𝘁̦𝗶 𝟭𝟯 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, este marcată de două evenimente importante în domeniul prevenirii.
Sub sloganul „𝑨𝒄𝒂𝒔𝒂̆ 𝒊̂𝒏 𝑺𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂𝒏𝒕̦𝒂̆” astăzi sărbătorim 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐏𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐭𝐢𝐯𝐞 - 𝐌𝐀𝐑𝐓̦𝐈 𝟏𝟑, dar și 𝗭𝗶𝘂𝗮 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝗮 𝗥𝗲𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗥𝗶𝘀𝗰𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗹𝗮 𝗗𝗲𝘇𝗮𝘀𝘁𝗿𝗲.

𝗭𝗶𝘂𝗮 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝗮 𝗥𝗲𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗥𝗶𝘀𝗰𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗹𝗮 𝗗𝗲𝘇𝗮𝘀𝘁𝗿𝗲. a fost aprobată ca eveniment anual de către Adunarea Generală a ONU în anul 1990 și urmărește promovare unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor dezastrelor naturale - inclusiv prevenirea acestora, atenuarea efectelor și pregătirea populației împotriva dezastrelor.

Fiți informați și preveniți ghinionul!

Pentru mai multe informații cu privire la măsurile de prevenire a situațiilor de urgență, puteți accesa platforma https://fiipregatit.ro/ sau puteți descărca pe telefonul dumneavoastră aplicația DSU.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

LOCALIZARE

Top