Intervențiile pompierilor militari timișeni în acest weekend

În acest weekend, aproape 120 de pompieri au asigurat, zilnic, misiunile de protecție a populației, la nivelul județului Timiș.

Subunitățile de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al Județului Timiș au fost solicitate și au intervenit la un număr de 223 intervenții și misiuni specifice.

În acest sfârșit de săptămână, pompierii au intervenit pentru stingerea a 14 incendii, au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI necesare la 7 accidente rutiere, au salvat 3 pui de ciocănitoare, au intervenit pentru degajarea unui copac în municipiul Timișoara, au intervenit pentru deblocarea a 4 uși pentru a asigura accesul și au îndeplinit alte misiuni de protejare a comunităților.

Și de această dată, un număr semnificativ de intervenții au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical, astfel echipajele SMURD asigurând răspunsul la 175 de solicitări, fiind asistate medical 153 de persoane, dintre care 8 copii.

Pe linie preventivă, pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție au desfășurat 9 misiuni de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare și au asigurat măsurile necesare la 7 evenimente culturale.

 

O misiune specială a pompierilor timișeni a avut loc în data 21.05.2022, când am fost solicitați să intervenim pentru salvarea a 3 pui de ciocănitoare, în municipiul Timișoara. Misiunea nu a fost deloc ușoară, scorbura fiind foarte îngustă iar accesul către pui foarte dificil. Cu toate acestea, pompierii au reușit să extragă puii în siguranță. Micuții au fost preluați de către o asociație specializată în ocrotirea animalelor pentru a fi îngrijiți corespunzător nevoilor lor.

 

O intervenție deosebită a avut loc și în data de 22.05.2022, în jurul orei 07:10, când am fost solicitați să intervenim la un accident rutier produs pe autostrada A1 Km 508 între localitățile Orțișoara și Giarmata. În accident au fost implicate un autoturism și un camion. În autovehicule se aflau 2 persoane, dintre care o victimă a rămas încarcerată. Pentru o intervenție promptă, au fost alertate următoarele forțe și mijloace din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara: 1autospecială de descarcerare, 1 autospecială de primă intervenție și comandă A200, 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD B, o ambulanță SAJ cu medic, și un efectiv de 13 pompieri. De asemenea, a fost alertat și elicopterul SMURD. Victima încarcerată a fost extrasă de către echipajul de descarcerare. Din nefericire însă, bărbatul a fost declarat decedat de către medicul ajuns la fața locului.

 

O altă intervenție dificilă a avut loc în data de 22.05.2022, în jurul orei 15:35, când pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la o hală în care erau depozitate echipamente, pe Calea Dorobanților din Timișoara. La fața locului au intervenit 40 de pompieri militari cu 9 autospeciale de stingere, două autospeciale de salvare și lucru la înălțime, un echipaj SMURD și o autocisternă de 30000 de litri cu apă. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 400 mp cu pericol de extindere la vecinătăți și la pădure. În jurul orei 17:20, incendiul a fost lichidat, pompierii reușind să limiteze propagarea acestuia. În urma cercetărilor efectuate la locul intervenției, a fost stabilită cauza probabilă a incendiului: scurt circuit electric.

 

Informare Preventivă

Având în vedere numărul mare de incendii la care au fost solicitate să intervină echipajele de pompieri în acest weekend, facem un apel la cetățeni să fie atenți la respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

Improvizațiile în cazul folosirii defectuoase a mijloacelor de încălzire, exploatarea necorespunzătoare a buteliilor, suprasolicitarea instalațiilor electrice duc de cele mai multe ori la urmări foarte grave.

Pentru a fi corect informați cu privire la prevenirea incendiilor și pentru a rămâne în siguranță, vă recomandăm să consultați Ghidul Incendiu, accesând platforma națională www.fiipregatit.ro.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

LOCALIZARE

Top