Centre de pregătire 01-03 august 2022

În perioada 01-03 august 2022, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a găzduit la Timișoara Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns în Situații de Urgență și Caravana SMURD „Fii pregătit”.

Cele două centre de informare au fost amplasate în Piața Victoriei din Timișoara, împreună cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o motocicletă SMURD, și au fost vizitate de aproximativ 1000 de participanți.

Centrul Mobil, prevăzut cu echipamente inteligente ce simulează situații de urgență diverse, îndeosebi 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐧𝐭̦𝐞, dar și un pachet pentru condiții meteorologice extreme sau simularea realistă a unui cutremur, a oferit vizitatorilor mai multe scenarii pentru prevenirea incendiilor și tehnologii de recunoaștere a pericolelor, dar și a efectelor ce pot rezulta din acestea. Prin demonstrațiile făcute de către specialiștii noștri, participanții au putut asimila mai mult informații cu privire la modul de comportare în situația producerii unui incendiu în locuință/gospodărie.

Caravana SMURD a asigurat participarea doritorilor la cursurile menite să asigure instruirea cât mai eficientă în vederea acordării 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥. Tehnicile și manevrele de prim ajutor în caz de stop cardio-respirator la adult/copil/nou-născut, dar și modul în care se intervine în situația obstrucției căilor aeriene superioare au fost prezentate de către medici, paramedici și voluntari SMURD, folosind manechine de resuscitare.

Întreg personalul responsabil cu efectuarea exercițiilor/demonstrațiilor a fost la dispoziția vizitatorilor. Zece pompieri, trei medici, trei paramedici și cincisprezece voluntari SMURD din cadrul evenimentului le-au răspuns participanților la toate întrebările legate de modul de reacție și prevenire a situațiilor de urgență.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

LOCALIZARE

Top