Asigurarea misiunilor stabilite în competență în perioada 12-15 august 2022

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari timișeni se află în serviciu operativ pentru a asigura măsurile necesare pentru prevenirea a situațiilor de urgență, fiind pregătiți să intervină cu mai multe autospeciale de stingere, ambulanțe SMURD, autospeciale de lucru și salvare de la înălțime și alte autospeciale și tehnică specifică, pe timpul desfășurării evenimentelor cu public numeros, astfel:

  • În perioada 12 – 14 august 2022, zilnic - în intervalul orar 19:00 – 01:00, în orașul Recaș are loc evenimentul cultural-artistic “EMBARGO FEST 2022” , iar un efectiv de 18 pompieri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara, 3 medici și 3 asistenți, cu ambulanțe SMURD, unități dotate cu post medical avansat și autospeciale șenilate, vor asigura măsurile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență pe tot parcursul programului. În sprijinul lor, 4 servanți din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Recaș sunt pregătiți să intervină cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.
  • În data de 13 august 2022, 3 subofițeri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, vor asigura măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării competiției Rally Kart – “Cupa Giarmata – Pișchia 2022”, în satul Bencecu de Jos – DC 62.
  • În zilele de 14 și 15 august 2022, 2 subofițeri din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara, cu o motocicleta SMURD, vor asigura acordarea primului ajutor medical pe perioada desfășurării slujbei religioase de la Catedrala Mitropolitană din Municipiul Timișoara.

Totodată, pentru buna desfășurare a activităților prilejuite de sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului – Sfânta Maria și a week-end-ului prelungit, I.S.U. Timiș a dispus unele măsuri pentru a preveni producerea unor incendii sau situații de urgență care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Având în vedere că, la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni, astfel:

  • Nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu;
  • Nu aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate;
  • NU lăsați copiii nesupravegheați;
  • Nu blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor sau accesul la hidranții exteriori.
  • În cazul producerii unui incendiu, păstrați-vă calmul și părăsiți incinta în care vă aflați, într-un mod organizat. Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.

 

În eventualitatea producerii unei situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Pentru a petrece mini-vacanța în siguranță, vă rugăm să respectați măsurile mai sus amintite.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top