Misiunile pompierilor în perioada 13-15 august 2022

În perioada 13-15 august 2022, cu prilejul Sărbătorii de Sfânta Maria, dar și a week-end-ului prelungit, un efectiv de 120 de pompieri au asigurat, zilnic, misiunile de protecție a populației la nivelul județului Timiș.

Cele 7 subunități de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al Județului Timiș  au înregistrat 263 intervenții și misiuni specifice.

Pompierii militari timișeni au intervenit pentru stingerea a 18 incendii, dintre care: 10 au fost incendii de vegetație uscată, 1 incendiu de baloți, 1 incendiu deșeuri 1 incendiu la o locuință și 2 incendii la anexe gospodărești, 1 incendiu la o motocicletă, 1 incendiu la un stâlp de electricitate și 1 incendiu de tablou electric, au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile P.S.I. necesare la 11 accidente rutiere, au asigurat 8 misiuni de protejare a comunităților în cadrul evenimentelor publice cu public numeros, dar și alte 25 misiuni specifice.

Un număr mare de intervenții au fost, și de această dată, pe partea de acordare a primului ajutor medical, astfel echipajele SMURD asigurând răspunsul la 201 solicitări, dintre care, 6 au fost intervenții ale pompierilor paramedici care integrează motociclete SMURD.

În contextul zilelor cu temperaturi în creştere, reamintim aplicarea măsurilor de prevenire a riscului de incendiu din cauza uscăciunii:

              ‼ Nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt!

              ‼ Nu aruncaţi la întâmplare resturile de ţigări!

              ‼ Nu lăsaţi în interiorul autoturismelor expuse la soare, recipienţi sub presiune (brichete, atomizoare etc.).

Rugăm cetățenii să respecte recomandările autorităților pentru prevenirea incendiilor de vegetație, dar și la locuințe și să asigure un climat sigur pentru întreaga familie.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top