O nouă provocare pentru pompierii timișeni

În perioada 13-16.10.2022, în județul Sibiu se desfășoară un amplu exercițiu internațional EU MODEX. Scenariul principal prevede producerea unor inundații cu impact major asupra populației, infrastructurii și securității.
 
Pe lângă modulele internaționale din Austria, Bulgaria, Germania și Republica Moldova, la această activitate participă și module naționale din București și Timiș.
 
Încă din anul 2017, ISU Timiș are acreditat la nivel internațional un 𝐦𝐨𝐝𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐚𝐩𝐚𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐑𝐎-𝐇𝐂𝐏-𝟎𝟐, fiind și primul modul de acest gen din România.
 
În această perioadă, ISU Timiș, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a început să parcurgă toate etapele pentru acreditarea unui nou modul de intervenție în situații de urgență. De această dată este vorba de un 𝐦𝐨𝐝𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐯𝐢𝐜𝐭𝐢𝐦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐮𝐧𝐝𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐛𝐚̆𝐫𝐜𝐢𝐥𝐨𝐫 (𝐑𝐎-𝐅𝐑𝐁), unic în România.
 
Din cadrul unității noastre, la acest exercițiu participă 𝟯𝟰 𝗱𝗲 𝗽𝗼𝗺𝗽𝗶𝗲𝗿𝗶 (7 ofițeri, 1 maistru militar și 26 subofițeri), cu următoarele mijloace: 4 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒆 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒂̆ 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒆 𝒔̦𝒊 𝒄𝒐𝒎𝒂𝒏𝒅𝒂̆, 𝒐 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒂̆ 𝒔𝒄𝒂𝒇𝒂𝒏𝒅𝒓𝒊, 6 𝒃𝒂̆𝒓𝒄𝒊, 𝒖𝒏 𝒄𝒂𝒎𝒊𝒐𝒏 𝒅𝒆 𝒕𝒊𝒑 𝑨𝒃𝒓𝒐𝒍𝒍 𝒄𝒖 𝒖𝒏 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒂𝒊𝒏𝒆𝒓 𝒈𝒆𝒏𝒆𝒓𝒂𝒕𝒐𝒓 𝒅𝒆 110 𝑲𝑽𝑨, 𝒖𝒏 𝒄𝒂𝒎𝒊𝒐𝒏 𝒅𝒆 𝒕𝒊𝒑 𝑨𝒃𝒓𝒐𝒍𝒍 𝒄𝒖 𝒖𝒏 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒂𝒊𝒏𝒆𝒓 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒃𝒂𝒛𝒂 𝒅𝒆 𝒐𝒑𝒆𝒓𝒂𝒕̦𝒊𝒊, 2 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍𝒆 𝒅𝒆 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒊𝒖 𝒔̦𝒊 𝒖𝒏 𝒎𝒊𝒄𝒓𝒐𝒃𝒖𝒛 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒂𝒏𝒆.
 
Acest exercițiu este o reală provocare pentru echipajele de salvatori, deoarece este o etapă foarte importantă în certificarea la nivel european a noului modul RO-FRB.
 
Le dorim mult succes colegilor noștri în această misiune și suntem încrezători că vor obține rezultate bune în urma acestui exercițiu!
 
Foto credit: Gabriel Brezeanu

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

LOCALIZARE

Top