Măsuri de prevenire a riscului de incendiu și a altor situații de urgență în minivacanța de 1 Decembrie

În perioada 30.11.-04.12.2022, în județul Timiș se vor desfășura 3 evenimente cu public numeros, în cadrul cărora, salvatorii vor asigura măsurile specifice pentru prevenirea situațiilor de urgență. Astfel, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș se află în serviciu operativ, cu tehnica specifică din dotare, fiind pregătiți să intervină în gestionarea situațiilor de urgență din competență, după următorul program:

 • În data de 01 decembrie 2022, la ora 21:00, cu ocazia Festivalului Sărbătorilor de iarnă, organizat în Municipiul Lugoj, unde, de pe malul Timișului, se vor trage focuri de artificii, pompierii din cadrul Detașamentului Lugoj vor asigura măsurile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență cu o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj SMURD.
 • Cu ocazia deschiderii ediției a XV-a a Târgului de Crăciun din Timișoara, în perioada 27.11.- 01.01.2023, paramedicii SMURD vor asigura acordarea primului ajutor medical în caz de necesitate.
 • În data de 01 decembrie 2022, începând cu ora 08:30, paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului 1 Timișoara, vor asigura acordarea primului ajutor medical pe durata ceremonialului militar și religios, organizat cu ocazia aniversării Zilei Naționale a României.

Cu prilejul Zilei Naționale a României, în data de 01 decembrie 2022, ISU Timiș vă invită să participați la activitățile organizate cu această ocazie, începând cu ora 09:30, în fața Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Timișoara. În cadrul plutoanelor de defilare, pompierii militari timișeni vor participa cu 11 autospeciale de intervenție (3 motociclete SMURD, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, 1 ambulanță neonatală, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 1 autospecială pirotehnică, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară mecanică de lucru și salvare de la înălțimi), garda portdrapel și un pluton de onoare.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor anunțate, ISU Timiș a dispus unele măsuri pentru a preîntâmpina producerea evenimentelor negative ce pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Ținând cont că la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni, după cum urmează:

 • NU utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu.
 • NU aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate.
 • NU blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor de intervenție sau accesul la hidranții exteriori.
 • NU lăsați copiii nesupravegheați.
 • Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.

De asemenea, vă reamintim faptul că în sezonul rece, riscul producerii incendiilor la locuințe este ridicat. Aceste evenimente neplăcute, pot produce, atât pagube materiale însemnate, cât și pierderi de vieţi omeneşti. Respectați câteva măsuri esențiale pentru a reduce acest risc, astfel:

 • Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora, cu personal specializat.
 • Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic.
 • NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp.
 • NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.
 • NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată.
 • Instalați detectoare de fum, pentru a reduce riscul de a deveni victime ale incendiilor din locuințe.
 • Interziceţi jocul copiilor cu focul.

În eventualitatea producerii unei situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

LOCALIZARE

Top