Măsuri de prevenire a incendiilor pe timpul Revelionului

Petrecerea de Revelion se marchează cel mai adesea prin utilizarea de petarde și artificii. Noi, pompierii, avem o recomandare pentru voi: NU merită să vă riscați sănătatea pentru câteva secunde de distracție.

În noaptea trecerii dintre ani, peste 125 de pompieri vor asigura misiunile de prevenire și intervenție în situații de urgență, la nivelul județului Timiș, în mod eficient, cu mijloacele tehnice specifice din dotare. Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 20 de echipaje SMURD care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, ambulanțe pentru transport neonatologic, precum și autospeciale de descarcerare.

În domeniul preventiv, pentru depistarea şi înlăturarea potențialelor cauze de incendiu, încă de la sfârșitul lunii noiembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale la unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, târguri tematice specifice sezonului rece și alte amenajări similare în cazul în care acestea se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfășura evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece. Aceste acțiuni vor continua pe întreaga perioadă a sezonului rece.

Pentru noaptea de Revelion, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Timiș au emis un număr de 12 acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii cu articole pirotehnice.

Este important să conștientizați pericolul utilizării necorespunzătoare a mijloacelor pirotehnice. Nu puține au fost cazurile în care pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea incendiilor sau acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor rănite în urma utilizării mijloacelor pirotehnice.

Pentru ca momentul trecerii în Noul An să nu fie umbrit de evenimente neplăcute, ISU Timiș vă reamintește că este necesară respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență astfel:

  • NU utilizaţi artificii, petarde, rachete şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc şi pe terase.

Astfel de activităţi se vor desfăşura în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de oameni, clădiri, arbori şi autovehicule;

  • NU permiteţi copiilor să utilizeze asemenea mijloace pirotehnice;
  • NU faceţi foc de tabără în imediata vecinătate a locuințelor, cabanelor montane sau pe timp de vânt;
  • NU supraalimentați sobele cu sau fără acumulare de căldură;
  • NU așezați mobilierul sau alte materiale combustibile în apropierea mijloacelor de încălzire;
  • NU utilizaţi instalaţii de iluminat ornamental cu defecţiuni sau improvizaţii;
  • NU parcaţi autoturismele în locuri care să blocheze sau să îngreuneze accesul autospecialelor de intervenţie.

Dacă respectați aceste reguli simple, veți intra sănătoși în noul an!

 

         Pompierii militari timișeni vă urează An Nou fericit!

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top