Bilanțul intervențiilor în urma fenomenelor meteorologice periculoase

În contextul fenomenelor meteorologice avertizate pentru județul Timiș, a fost valabilă o atenționare COD GALBEN de viscol și ninsori, până în această dimineață.

Subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Banat" al Județului Timiș au intervenit prompt cu tehnica specifică din dotare pentru a asigura răspunsul la 38 de solicitări. Cele mai multe intervenții au fost pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil, în municipiul Timișoara.
În intervalul 04-05 februarie 2023, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș s-a intervenit astfel pentru:

 • 19 degajări de copaci căzuți (10 pe carosabil, 2 pe gardul unor case, 6 pe autoturisme, 1 pe un bloc);   ➡️ Totodată, prin prăbușirea a 2 copaci s-au produs și 2 accidente, cu 3 persoane implicate, din fericire fără victime;
 • 9 degajări de cabluri căzute pe carosabil;
 • 2 degajări de panouri metalice de pe stâlpi;
 • 2 degajări de pe clădiri și fațade a elementelor de construcție cu pericol de cădere;
 • 5 degajări tablă de pe acoperișuri cu pericol de cădere; 1 degajare stâlp căzut pe carosabil.

La intervenții au fost alertate Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara, Stația de Pompieri Sânnicolau Mare, Punctul de Lucru Pișchia și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Orțișoara, cu următoarele forțe și mijloace:

 • 7 autospeciale de primă intervenție și comandă;
 • 3 autoscări mecanice;
 • 2 autospeciale de descarcerare;
 • 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, cu un efectiv de 62 pompieri.

  Pompierii militari timișeni monitorizează situația din teren și sunt pregătiți să intervină în orice moment la noi solicitări.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 


Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt sergent major Mircov Zorița, telefon: 0749402710.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top