Bilanțul activităților din „Săptămâna Protecției Civile” 2023

În contextul „Săptămânii Protecției Civile” care s-a desfășurat în perioada 25.02. - 04.03.2023, la nivelul ISU Timiș au fost organizate o serie de activități și obținute următoarele rezultate:

Pentru mediatizarea evenimentului, în data de 25 februarie, a fost susținută, la sediul inspectoratului, conferința de presă de lansare a calendarului de activități planificate în “Săptămâna Protecției Civile”. Totodată, 3 materiale cu ocazia “Zilei Protecției Civile” au fost difuzate la posturile TV locale și 2 la posturile de radio. Pe site-ul oficial al instituției au fost publicate 6 comunicate de presă, aferente activităților planificate și desfășurate de către personalul implicat. În mediul online, detalii și fotografii din timpul acțiunilor au fost distribuite în cele 11 postări de pe pagina de Facebook.

Începând cu data de 25 februarie, s-au desfășurat 40 acțiuni de educație preventivă în lăcașurile de cult, moment oportun ca preoţii şi personalul neclerical să fie instruiţi despre modul de prevenire a situaţiilor de urgenţă, dar şi cum să acţioneze în cazul producerii acestora.

Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire și Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților au organizat 5 puncte de informare preventivă cu tematica de protecție civilă în această perioadă, în locuri cu aflux mare de persoane. Rolul acestor acțiuni constă în conştientizarea cetăţenilor privind riscurile la care s-ar putea expune la un anumit moment şi într-un anumit loc, precum şi privind măsurile de protecţie şi comportamentul pe care ar trebui să le adopte în cazul producerii unei situaţii de urgenţă. Cu acest prilej, au fost informate și au primit materiale informative aproximativ 850 persoane.

Pe data de 01 martie 2023, a avut loc exercițiul de alarmare publică, denumit generic “Miercurea Alarmelor” cu scopul de a educa cetăţenii privind modul de alarmare şi informare permanentă în caz de dezastru.

Au fost întreprinse demersuri la nivel local pentru reluarea campaniei naționale “NU TREMUR LA CUTREMUR”, fiind astfel înregistrate: 98 difuzări la posturile TV locale ale spoturilor de informare preventivă și 2 diseminări pe facebook și instagram ale spoturilor aferente campaniei. De asemenea, la sediile a 38 primării din județ s-au afișat materiale de informare preventivă.

În spațiile cu public numeros (transport public în comun, aeroport și mall) s-au înregistrat 14 acțiuni de diseminare ale campaniei “NU TREMUR LA CUTREMUR”.

Membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din județ au fost angrenați în 30 activități cu acest scop. Pe toată perioada desfășurării acestor acțiuni preventive au avut loc 98 activități de distribuire a materialelor informative.

Pe linia educației preventive desfășurate în unitățile de învățământ, au avut loc 5 acțiuni de educație preventivă privind tehnicile de acordare a primului ajutor și 13 acțiuni privind modul de comportare specific tipurilor de risc, cu 8 exerciții de evacuarea în caz de cutremur care au avut loc în 2 școli gimnaziale și 6 grădinițe din județul Timiș.

Zilnic, în perioada 25.02.-04.03.2023, între orele 09:00 -13:00, la sediile subunităților de pompieri din județ au avut loc 40 acțiuni de „Ziua Porților Deschise”, cu expoziții statice, la care ne-au vizitat peste 700 copii și adulți.

În cadrul comunităților pe care le deservesc, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au desfășurat 17 activități preventive și 7 exerciții demonstrative de stingere a incendiilor.

Printre activitățile organizate în contextul „Săptămânii Protecției Civile”, a avut loc 1 Simpozion dedicat “Zilei Protecției Civile”, în colaborare cu AQUATIM SA Timișoara. Cu acest prilej au fost prezentate teme cu specific de protecție civilă, precum și mesajul preventiv.

 

Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt sergent major MIRCOV Zorița, 0749402710.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top