Misiunile pompierilor timișeni din perioada 11-12 martie 2023

În perioada 11-12 martie, salvatorii militari timșeni au acționat în 151 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor medical, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.
Pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 3 de incendii, dintre care, 1 izbucnit la un coș de fum, fără pericol de propagare la acoperiș, în comuna Satchinez, 1 de deșeuri și 1 produs la un autoturism.
În urma producerii a 6 accidente rutiere, pompierii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI specifice.


Pe lângă acestea, sâmbătă, 11 martie, în jurul orei 13:45, s-a solicitat intervenția pompierilor în urma unui miros suspect într-un bloc de pe strada Miorița din Municipiul Timișoara. La fața locului s-au deplasat de urgență 12 subofițeri și 1 ofițer din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, cu o autospecială de stingere, un echipaj CBRN și o ambulanță SMURD. La fața locului a sosit și un echipaj de Poliție. În urma efectuării măsurătorilor, nu a fost confirmată nicio substanță cu valori peste limitele normale. Nu s-a impus evacuarea locatarilor și nu s-au înregistrat victime.
Duminică, 12 martie, la ora 14:53, pompierii din cadrul Detașamentului 2 au intervenit în urma unui miros de gaz într-un apartament, pe strada Ana Ipătescu din Municipiul Timișoara. După efectuarea recunoașterii s-a constatat că furtunul de alimentare cu gaz era defect. Alimentarea cu gaze naturale a fost oprită. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
La aceeași dată, în jurul orei 18:10, un efectiv de 25 pompieri din cadrul Detașamentului 1 Timișoara, cu o autospecială de primă intervenție și comandă, două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, două ambulanțe SMURD și un echipaj CBRN au intervenit, în sprijin, în urma unui apel prin SNUAU 112 care anunța “amenințare cu bombă” la un complex comercial din Municipiul Timișoara.

În ultimele 48 ore, echipajele SMURD au fost solicitate să intervină în 118 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 119 persoane (115 adulți și 4 copii).

De asemenea, pompierii militari timișeni au desfășurat 8 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare și s-au deplasat 7 misiuni de căutare-salvare a persoanelor fără adăpost, în scopul prevenirii deceselor prin hipotermie, fiind identificată o persoană fără adăpost.


În afara acestor situații, pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale ISU Timiș au asigurat intervenția în alte 3 misiuni specifice.
Totodată, în perioada de referință, pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea a trei căței, rămași blocați sub aproximativ 2 m3 de panouri metalice, în localitatea Bazoșu Nou.
Pompierii timișeni au desfășurat în acest week-end 2 misiuni de asigurare și protejare a comunităților, pe timpul evenimentelor cu public numeros.

 

 


Salvatorii militari timișeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.


Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top