Prevenirea incendiilor de vegetație uscată pe timp de caniculă

În această după-amiază, pompierii din cadrul Secției Sânnicolau Mare s-au mobilizat cu două autospeciale de stingere și un container de stingere pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la culturi agricole și vegetație uscată.

Incendiul s-a produs pe DJ 682, în orașul Sânnicolau Mare.

În sprijinul pompierilor militari a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sânpetru Mare.

În urma incendiului a ars un 𝑙𝑎𝑛 𝑑𝑒 𝑔𝑟𝑎̂𝑢, 𝑝𝑒 𝑜 𝑠𝑢𝑝𝑟𝑎𝑓𝑎𝑡̦𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑎𝑝𝑟𝑜𝑥𝑖𝑚𝑎𝑡𝑖𝑣 30 ℎ𝑒𝑐𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑎𝑙𝑡𝑒 50 ℎ𝑒𝑐𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑣𝑒𝑔𝑒𝑡𝑎𝑡̦𝑖𝑒 𝑢𝑠𝑐𝑎𝑡𝑎̆. Incendiul a fost lichidat fără a se înregistra victime.

 

‼️☀️🌡 Pentru prevenirea incendiilor în perioadele cu temperaturi ridicate, pompierii militari timișeni vă recomandă să respectați următoarele măsuri:
𝑵𝑼 𝒂𝒓𝒖𝒏𝒄𝒂𝒕̦𝒊 𝒍𝒂 𝒊̂𝒏𝒕𝒂̂𝒎𝒑𝒍𝒂𝒓𝒆 𝒓𝒆𝒔𝒕𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒕̧𝒊𝒈𝒂̆𝒓𝒊 𝒔̧𝒊 𝒄𝒉𝒊𝒃𝒓𝒊𝒕𝒖𝒓𝒊 𝒂𝒑𝒓𝒊𝒏𝒔𝒆! Acestea pot provoca incendii în zonele cu uscăciune și pot pune în pericol viața și bunurile.
𝑬𝒗𝒊𝒕𝒂𝒕̦𝒊 𝒖𝒕𝒊𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒇𝒐𝒄𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆𝒔𝒄𝒉𝒊𝒔 𝒊̂𝒏 𝒛𝒐𝒏𝒆𝒍𝒆 𝒂𝒇𝒆𝒄𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒖𝒔𝒄𝒂̆𝒄𝒊𝒖𝒏𝒆 𝒂𝒗𝒂𝒏𝒔𝒂𝒕𝒂̆.
𝑵𝑼 efectuați lucrări care creează condiții favorabile pentru producerea de incendii.
Depozitați la umbră și în spații bine ventilate recipientele, rezervoarele și alte tipuri de ambalaje care conţin vapori inflamabili sau gaze lichefiate sub presiune.
Informați-vă și respectați măsurile autorităților pe linia prevenirii incendiilor.
Anunțați în cel mai scurt timp orice început de incendiu pe care îl observați, la 𝗻𝘂𝗺𝗮̆𝗿𝘂𝗹 𝘂𝗻𝗶𝗰 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮𝗽𝗲𝗹𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗲 𝘂𝗿𝗴𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝟭𝟭𝟮 📞.

În cazul unui incendiu, 𝑵𝑼 vă deplasați prin perdeaua de fum generată. Fumul poate fi toxic și reduce vizibilitatea, punându-vă în pericol. Încercați să vă păstrați calmul și evacuați zona în siguranță.

 
STOP incendiilor de vegetație uscată! 🔴
 

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top