Incendii de vegetație iulie I 2023

În perioada 01-11 iulie 2023, pompierii militari timișeni au asigurat intervenția eficientă pentru stingerea a 18 incendii de vegetație uscată, culture agricole și miriște, față de aceeași perioadă a anului trecut, când s-au produs 47 de astfel de incendii. În urma producerii acestor incendii, în primele 11 zile ale lunii iulie a.c., au ars aproximativ 30 hectare culturi de grâu, 53 hectare de vegetație uscată și miriști și 20 baloți de fân.


Totodată, începutul lunii iulie a fost marcat de fluctuații de temperatură. Având în vedere că în perioada imediat următoare sunt prognozate temperaturi în creștere, în acest sens existând riscul producerii incendiilor de vegetație uscată, amintim cetățenilor să respecte câteva măsuri esențiale pentru a preveni acest risc:

 NU utilizați focul deschis pe timp de secetă sau caniculă.

 NU utilizați focul deschis pe timp de vânt.

 NU aruncați la întâmplare resturile de țigări.

Depozitați la umbră și în spații bine ventilate recipientele, rezervoarele și alte tipuri de ambalaje care conţin vapori inflamabili sau gaze lichefiate sub presiune.

 Informați-vă și respectați măsurile autorităților pe linia prevenirii incendiilor.

 Anunțați în cel mai scurt timp orice început de incendiu pe care îl observați, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

 În cazul unui incendiu, NU vă deplasați prin perdeaua de fum generată. Fumul poate fi toxic și reduce vizibilitatea, punându-vă în pericol. Încercați să vă păstrați calmul și evacuați zona în siguranță.

 

Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au desfășurat în perioada de referință controale la operatorii economici cu activitate în domeniul recoltarii cerealelor și pentru deficiențele constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 lei. Pompierii militari continuă activitățile de informare preventivă și controalele în județul Timiș.


Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție ale ISU Timiș se deplasează în localitățile din raioanele de intervenție, difuzând mesaje audio înregistrate pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată.


Reamintim cetățenilor că arderea vegetatiei uscate si a resturilor vegetale, este strict interzisă si se sancționează contravențional cu amenda in cuantum de 7.500-15.000 lei.


Vă recomandăm să acționați responsabil, astfel încât, cu eforturi comune să protejăm comunitatea din care facem parte.Salvatorii militari timișeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

 

Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt sergent major MIRCOV Zorița, 0749402710.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top