Misiunile pompierilor în weekend-ul 07-08.10.2023

În ultimele 48 ore, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în 127 misiuni pentru stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor medical.

În urma producerii a 2 accidente rutiere, pompierii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI specifice. Totodată, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru asigurarea măsurilor PSI la un cablu de electricitate în comuna Dumbrăvița.

În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a 10 incendii, dintre care, 7 au fost de vegetație uscată, 1 produs la o locuință, 1 la un autoturism și 1 la un camion apicol. În urma producerii acestor incendii nu s-au înregistrat victime.

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari timișeni au desfășurat 9 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare și au participat la un exercițiu cu forțe și mijloace în teren în localitatea Dudeștii Vechi.

 

În perioada 07-08 octombrie a.c., echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 104  misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 106 persoane (98 adulți și 8 copii).

În contextul atenționării meteorologice COD GALBEN de intensificări ale vântului din data de 08.10.2023, la nivelul județului Timiș nu s-au înregistrat apeluri care să solicite intervenția pompierilor. Vă reamintim, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

Pompierii militari timișeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top