Misiunile pompierilor timișeni în perioada 30.11.-03.12.2023

          În perioada minivacanței prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în 313 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical.

          În urma producerii a 10 accidente rutiere, pompierii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI specifice.

          În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a 11 incendii, dintre care, cinci produse în locuințe, unul la o magazie și unul la o clădire dezafectată, două au fost de vegetație uscată și deșeuri, și unul izbucnit la 10 baloți.

          Totodată, sâmbătă, 02.12.a.c., pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat un câine, în localitatea Racovița, care era căzut într-un puț, la o adâncime de 10 m.

          În afara acestor situații, pompierii militari timișeni au asigurat intervenția în alte 8 misiuni specifice.

          În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari timișeni au desfășurat 8 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare și au asigurat protejarea comunităților în 2 misiuni.

          În perioada 30 noiembrie - 03 decembrie 2023, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 273  misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 265 persoane (253 adulți și 12 copii).

          Ținând seamă de scăderea temperaturilor, atragem atenția că încălzirea locuinței trebuie să se desfășoare în siguranță, astfel, vă recomandăm să respectați măsurile noastre:

 • Verificați toate echipamentele electrice! Nu folosiți radiatoare, calorifere electrice și aeroterme cu improvizații sau defecțiuni!
 • Curățați coșurile de fum! Apelați la personal specializat pentru a verifica sobele și coșurile de evacuare a fumului.
 • Verificați periodic instalațiile de gaze și centralele termice! Reviziile se realizează numai de tehnicieni autorizați!
 • Nu folosiți niciodată aragazul pentru a vă încălzi! Aragazul folosit pe post de aparat de încălzire a locuinţei poate genera incendii, explozii sau intoxicații, soldate cu pagube materiale și pierderi de vieți.
 • Instalați-vă în locuință detectoare de fum și de gaze! Costurile unor astfel de echipamente sunt mici și pot salva vieți!

  Pompierii militari timișeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

   

        Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt sergent major MIRCOV Zorița, 0749402710.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top