Informare preventivă la lăcașuri de cult

           Ne aflăm în perioada dinaintea sărbătorii Nașterii Domnului, iar pentru creștinii ortodocși urmează zile în care se îndreaptă în număr mare către lacașurile de cult, pentru a lua parte la slujbele specifice.

          Având în vedere că în această perioadă bisericile se pot aglomera, iar oamenii vor utiliza tot mai multe lumânări aprinse, riscul de producere a unui incendiu crește. Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Timiș desfășoară activități de informare preventivă în lăcașurile de cult din întreg județul.

          Specialiștii recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • Parcarea autovehiculelor în vecinătatea bisericilor și mănăstirilor să se facă astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru intervenția autospecialelor de pompieri sau să fie împiedicat accesul la hidranții exteriori.
  • Evitarea desfășurării slujbelor religioase în obiective aflate în curs de restaurare/ renovare și interzicerea desfășurării lor în locuri unde sunt amplasate schele.
  • Preoții să intruiască participanții la slujbele religioase asupra necesității păstrării calmului și evacuării în ordine a lăcașului de cult, în situația producerii unui incendiu.

      Concomitent acestei activități, specialiștii noștri au distribuit materiale de informare preventivă ale campaniilor naționale aflate în derulare, care conțin informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență.

 

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top