Bilanțul intervențiilor în perioada 23-26.12.2023

În perioada zilelor libere prilejuite de sărbătorirea Nașterii Domnului, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în 343 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical.

În urma producerii a 15 accidente rutiere, pompierii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI specifice.

În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a 5 incendii, precum și pentru asigurarea măsurilor PSI specifice în alte 3 situații, dintre care, la un tablou electric, cabluri de pe stâlp și la o centrală termică.

În afara acestor situații, pompierii militari timișeni au asigurat intervenția în alte 9 misiuni specifice, dintre care, 5 au fost pentru crearea accesului în locuințe (deblocare ușă).

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari timișeni au desfășurat 22 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare și au asigurat protejarea comunităților într-o misiune, pe timpul desfășurării slujbei religioase de Crăciun la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Timișoara.

Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat un câine și două pisici.

În contextul atenționării meteorologice COD GALBEN de intensificări ale vântului și viscol, din data de 23.12.2023, la nivelul județului Timiș s-a solicitat intervenția pompierilor pentru degajarea a doi copaci căzuți pe carosabil în localitățile Coșevița și Hăuzești. Vă reamintim, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

În perioada 23 decembrie - 26 decembrie 2023, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 283  misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 288 persoane (267 adulți și 21 copii).

Ținând seamă de scăderea temperaturilor, atragem atenția că încălzirea locuinței trebuie să se desfășoare în siguranță, astfel, vă recomandăm să respectați măsurile noastre:

  • Verificați toate echipamentele electrice! Nu folosiți radiatoare, calorifere electrice și aeroterme cu improvizații sau defecțiuni!
  • Curățați coșurile de fum! Apelați la personal specializat pentru a verifica sobele și coșurile de evacuare a fumului.
  • Verificați periodic instalațiile de gaze și centralele termice! Reviziile se realizează numai de tehnicieni autorizați!
  • Nu folosiți niciodată aragazul pentru a vă încălzi! Aragazul folosit pe post de aparat de încălzire a locuinţei poate genera incendii, explozii sau intoxicații, soldate cu pagube materiale și pierderi de vieți.
  • Instalați-vă în locuință detectoare de fum și de gaze! Costurile unor astfel de echipamente sunt mici și pot salva vieți!

 

Pompierii militari timișeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt sergent major MIRCOV Zorița, 0749402710.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top