Măsuri de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență pe timpul Revelionului

A început număratoarea inversă până la noaptea dintre ani, iar noi, pompierii, avem o recomandare pentru voi: NU permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii!

În domeniul preventiv, pentru depistarea şi înlăturarea potențialelor cauze de producer a unui incendiu, încă de la sfârșitul lunii noiembrie, inspectorii de prevenire au desfășurat activități de informare preventive și control la unități de turism și agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, târguri tematice specifice sezonului rece și alte amenajări similare care se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfășura evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece. Aceste acțiuni vor continua pe întreaga perioadă a sezonului rece.

De asemenea, pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, este important să conștientizați pericolul utilizării necorespunzătoare a mijloacelor pirotehnice. Nu puține au fost situațiile când pompierii au acționat pentru stingerea incendiilor sau pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor rănite în urma utilizării mijloacelor pirotehnice.

Pentru ca momentul trecerii în Noul An să nu fie umbrit de evenimente neplăcute, pompierii timișeni vă reamintesc că este necesară respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență astfel:

  • NU utilizaţi artificii, petarde, rachete şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc şi pe terase. Astfel de activităţi se vor desfăşura în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de oameni, clădiri, arbori şi autovehicule;
  • NU permiteţi copiilor să utilizeze asemenea mijloace pirotehnice;
  • NU faceţi foc de tabără în imediata vecinătate a locuințelor, cabanelor montane sau pe timp de vânt;
  • NU utilizaţi instalaţii de iluminat ornamental cu defecţiuni sau improvizaţii;
  • NU parcaţi autoturismele în locuri care să blocheze sau să îngreuneze accesul autospecialelor de intervenţie.

 

Pompierii militari timișeni rămân la datorie și vă urează An Nou fericit!

 

Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt sergent major Zorița MIRCOV, 0749402710.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top