Misiunile pompierilor timișeni în perioada 30.12.2023-02.01.2024

În perioada zilelor libere prilejuite de trecerea în Noul An, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în 362 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical.

În urma producerii a 12 accidente rutiere, pompierii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI specifice.

În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a 11 incendii (izbucnite la vegetație uscată și deșeuri, pubele, anexe și locuințe), precum și pentru asigurarea măsurilor PSI specifice în alte 2 situații.

În afara acestor situații, pompierii militari timișeni au asigurat intervenția în alte 8 misiuni specifice, dintre care, 5 au fost pentru crearea accesului în locuințe (deblocare ușă).

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari timișeni au desfășurat 7 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare și au asigurat protejarea comunităților în 4 misiuni, pe timpul manifestațiilor de trecere în Noul An (jocuri cu artificii).

Totodată, în perioada de referință, pe timpul a 3 misiuni desfășurate, pompierii militari au salvat mai mulți câini.

În contextul atenționărilor hidro-meteorologice COD GALBEN de ceață și scurgeri pe versanți, la nivelul județului Timiș nu s-a solicitat intervenția pompierilor. Vă reamintim, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

În perioada 30 decembrie 2023 - 02 ianuarie 2024, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 315  misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 317 persoane (299 adulți și 18 copii).

 

 

Pompierii militari timișeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt

la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

 

 

Foto: Emergency vehicles 112

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top