Misiunile pompierilor timișeni în perioada 10-11.02.2024

În perioada 10-11 februarie a.c., pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în 293 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical.

 

În perioada 10 - 11 februarie 2024, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 233  misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 234 persoane (208 adulți și 26 copii).

În urma producerii a 4 accidente rutiere, pompierii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI specifice.

 

În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a 36 incendii, dintre care, 3 s-au produs la coșurile de fum, 1 la baloți de paie și alte 32 izbucnite la vegetație uscată și miriște.

 

Duminică, 11.02.2024, în jurul orei 12, pompierii din cadrul Secției Sânnicolau Mare au intervenit pentru stingerea unui incendiu de baloți de paie, izbucnit în localitatea Dudeștii Vechi. În sprijin au acționat voluntarii comunelor Valcani și Dudeștii Vechi.

În urma evenimentului au ars aproximativ 400 baloți de paie și anexa în care erau depozitați, iar incendiu s-a manifestat cu pericol de propagare la alte construcții.

Pompierii au reușit salvarea a șase porci din gospodărie, precum și împiedicarea extinderii incendiului la locuința apelantului, precum și la cea învecinată, dar și la un grajd.

Din fericire nu s-au înregistrat victime. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, de la jar sau scânteie, provenite de la sisteme de încălzire.

 

Foto: incendiu baloți de paie, Dudeștii Vechi

 

În afara acestor situații, pompierii militari timișeni au asigurat intervenția în alte 4 misiuni specifice, dintre care 2 au fost pentru crearea accesului în locuințe (deblocare ușă).

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari timișeni au desfășurat 9 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare.

 

În contextul atenționării meteorologice COD GALBEN de intensificări ale vântului, la nivelul județului Timiș, duminică, 11 februarie 2024, s-a solicitat intervenția pompierilor timișeni în 7 situații (3 degajări materiale/elemente de construcție și 4 degajări de crengi și copaci, căzute pe carosabil).

Vă reamintim, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

 

Pompierii militari timișeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

 

 

Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt sergent major MIRCOV Zorița, 0749402710.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top