Predare amplasament - reabilitare energetică la sediul DETAȘAMENTULUI 2 TIMIȘOARA

                De cele mai multe ori timpul se răsfrânge cu cruzime asupra tuturor lucrurilor. Clădirile istorice nu fac excepție, în ciuda eforturilor de a fi conservate, fiind vizibil afectate de trecerea anilor.


                O importantă clădire, monument istoric, simbol al orașului Timișoara, edificată în anul 1906, 𝐂𝐚𝐳𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐈𝐨𝐬𝐞𝐟𝐢𝐧 (𝐚𝐜𝐭𝐮𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐬𝐞𝐝𝐢𝐮 𝐚𝐥 𝐃𝐞𝐭𝐚𝐬̦𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚), a ajuns la momentul redobândirii strălucirii inițiale, când turnul de veghe domina întreaga zonă de vest a urbei.
Detașamentul 2 de Pompieri din Timișoara este una dintre structurile reprezentative la nivel național pentru specificul, misiunile și valorile serviciilor de urgență profesioniste, iar corpul de clădiri în care își desfășoară activitatea face parte din patrimoniul cultural și arhitectural al municipiului Timișoara.
               În cadrul demersurilor conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș de obținere a finanțării necesare pentru reabilitare, au existat mai multe etape, în momentul de față soluția de finanțare fiind asigurată prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, reușind accesarea fondurilor puse la dispoziție prin Programul Național de Redresare și Reziliență - Componenta C5 - Valul renovării - Operațiunea B1 - Renovare integrată a clădirilor publice, prin proiectul cu denumirea ,,𝑅𝑒𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑛𝑒𝑟𝑔𝑒𝑡𝑖𝑐𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒 𝑆𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙 𝐷𝑒𝑡𝑎𝑠̦𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 2 𝑃𝑜𝑚𝑝𝑖𝑒𝑟𝑖 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎”.
               Proiectul, aprobat în data de 20.10.2022, cu o valoarea a investiției de 𝟏𝟕.𝟖𝟒𝟗.𝟐𝟓𝟗,𝟏𝟖 𝐥𝐞𝐢 (𝐓𝐕𝐀 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬), are termen de implementare 36 de luni.


               𝗔𝘀𝘁𝗮̆𝘇𝗶, 𝟭𝟱 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰, 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗱𝗮𝘁 𝗢𝗿𝗱𝗶𝗻𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗶̂𝗻𝗰𝗲𝗽𝗲𝗿𝗲 𝗮 𝗹𝘂𝗰𝗿𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘀̦𝗶 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗽𝗿𝗲𝗱𝗮𝘁 𝗮𝗺𝗽𝗹𝗮𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝗰𝗮̆𝘁𝗿𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝗼𝗿.


              Un asemenea moment reprezintă un reper în spațiul urban, prin reabilitatea unei clădiri emblematice a Timișoarei și startul unei etape de îmbunătățire a fondului imobiliar al pompierilor timișeni.

     

 

Text: lt. col. dr. Irina VASTAG

 

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top