Prevenirea situațiilor de urgență în perioada 21-23 iunie

Pentru a ne asigura că petrecerea acestui weekend prelungit se desfășoară în siguranță, peste 130 de pompieri se vor afla zilnic în serviciu operativ, fiind pregătiți să acorde asistență medicală de urgență, să intervină pentru stingerea incendiilor și pentru salvarea persoanelor din mediile ostile vieții. Totodată, duminică, 23.06.2024, vor fi asigurate măsurile de prevenire și intervenție operativă, în cazul producerii unui incendiu, pe durata slujbelor religioase cu ocazia Rusaliilor Ortodoxe, la lăcașurile de cult unde se preconizează un număr mare de participanți.

Pentru evitarea producerii unor incidente este necesară respectarea câtorva reguli simple, însă foarte importante.

 

În cazul în care doriți să petreceți aceste zile în mijlocul naturii, alături de familie și prieteni, vă recomandăm să respectați măsurile de apărare împotriva incendiilor.

De asemenea, atragem atenția persoanelor care doresc să meargă la scăldat. Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul pot duce la scenarii dramatice.

Asigurați-vă că cei mici se scaldă doar în locuri special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului în anumite zone. Supravegheați constant copiii în apă sau în apropierea acesteia!

 

 

 

Daca alegeți să luați parte la evenimente publice, aveți în vedere că, la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, iar pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni pe timpul desfășurării manifestațiilor, astfel:

  • Nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu;

  • Nu aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate;

  • NU lăsați copiii nesupravegheați;

  • Nu blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor sau accesul la hidranții exteriori;

  • În eventualitatea producerii unei situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

     

În perioada 21-23 iunie 2024, la Muzeul Satului Bănățean are loc Festivalul de muzică– “FLIGHT FESTIVAL”. Zilnic, între orele 16:00-02:00 (până la terminare, în funcție de afluxul participanților), pompierii militari timișeni și voluntarii SMURD vor asigura măsurile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență ce pot surveni pe tot parcursul programului artistic, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o șenilată, o ambulanță SMURD cu medic și un punct medical avansat care încadrează subofițeri paramedici și personal medical din cadrul UPU SMURD. 

 

 

Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt plutonier Zorița MIRCOV, 0749402710.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top