Misiunile pompierilor timișeni în perioada 22-24 iunie 2024

              Perioada 22-24 iunie 2024 a fost solicitantă pentru salvatorii timișeni. Astfel, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au răspuns cu promptitudine la peste 395 solicitări de urgență.


             În perioada 22-24.06.2024, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 323 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 308 de persoane (278 adulți și 30 copii).


            De asemenea, în perioada supusă atenției, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au intervenit în urma producerii a 9 accidente rutiere, 8 deblocări de uși, stingerea a 26 incendii, 2 intervenții în contextul fenomenelor meteorologice avertizate, precum și în alte 27 situații de urgență.

 
            Din totalul incendiilor înregistrate, 23 de intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată și deșeuri și culturi agricole), suprafața de teren afectată fiind de aproximativ 61,5 ha teren și peste 5 ha culturi de grâu (în localitățile Ghilad, Grabaț, Teremia Mare și Parța). În acest sens, readucem în atenția cetățenilor faptul că arderea miriștilor, vegetației uscate și a deșeurilor este strict interzisă! Important de menționat este că nu s-au înregistrate victime.
           În Duminica Rusaliilor ortodoxe, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au asigurat protecția comunităților în apropierea lăcașurilor de cult unde a fost preconizat aflux mare de participanți la slujba religioasă, fiecare în raionul de intervenție. Pe lângă acestea, au fost executate alte 11 asemenea misiuni (festival, rugă) în acest weekend prelungit.

           În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință, au fost transmise 2 mesaje RO-ALERT pentxru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție, ca urmare a emiterii avertizărilor cod portocaliu și cod roșu de vreme severă, acestea semnalând producerea fenomenelor meteorologice periculoase în localitățile Pietroasa, Sânnicolau Mare, Cenad, Sânpetru Mare și Saravale.

 


Pompierii militari timișeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

 

 


            Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt plutonier MIRCOV Zorița, 0749402710.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top